Därför älskar alla Mallorca

Soldyrkare, barnfamiljer och kändisar. Mallorca är ön som verkligen går hem i alla läger.
– På en yta som bara är något större än Gotland ryms allt du kan önska, från dramatiska bergstoppar och vackra badvikar och stränder till storstadspuls och små pittoreska byar, säger Anna Hagberg, presskommunikatör hos Ving.

Se Vings alla resor till Mallorca

 

Över 100 000 svenskar reste till Mallorca förra sommaren med Ving och trenden ser ut att hålla i sig även denna sommar. Men det är inte bara de ”vanliga” turisterna som hittar till en av Medelhavets mest populära öar, även filmstjärnor och musikartister har upptäckt ”Mallis” charm.

– Mallorca är en otroligt vacker och mångsidig ö som varit med länge. Att den står sig som svenskarnas semesterfavorit har mycket att göra med att det finns så mycket att se och uppleva. Flygresan är dessutom kort och det är enkelt att ta sig runt på ön. Och just upplevelser på semestern är ju något som verkligen är trendigt just nu, oavsett om det är läckra restauranger eller naturupplevelser. På en så turisttät ö som Mallorca går det ändå att hitta sina egna små guldkorn och det lockas många. Jag har själv flera favoritplatser bortom turiststråken.

 

Under de senaste åren har det hänt en hel del på den populära ön med en medveten satsning på bättre hotell, ett ökat utbud av restauranger och shopping och trendiga utflyktsmål, vilket har medfört att både nya grupper av resenärer och trogna ”Mallis”-besökare nu lockas till resmålet:

– På ön har vi ett stort hotellutbud med inte mindre än 200 hotell. Oavsett om man är barnfamilj eller är vuxen och reser utan barn så finns en uppsjö av bra hotell som är anpassade efter olika målgrupper. Och boende är ju en viktig parameter för många. Så också på Mallorca och genom att erbjuda bra och fina hotell lockar vi också många kunder att resa till destination som Mallorca.

 

Men det är inte bara turisterna som lockas till Mallorca. Ett flertal stjärnor bor på ön året om – många har också semesterhus på samma orter där Vings egna hotell ligger:

– I synnerhet på den vackra västkusten är chansen för kändisspotting stor. Här huserar både Hollywoodstjärnor, författare och artister. Så att se kändisar i byar som Deia eller Valldemossa hör inte till ovanligheterna. De dramatiskt vackra badvikarna på norra delen av ön i närheten av Formentor är också populära stopp bland kändisar med stora lyxyachter.

 

Här bokar du sommarens solresa till ”Mallis”

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication