En sol- och badresa utomlands är drömmen för många i sommar

65 procent av svenskarna drömmer om en utlandssemester med sol och bad. Det visar Vings s senaste resepanel från februari 2017 där 15 032 svenskar svarat på frågor om sommarresor. Den spanska klassikern Mallorca ligger fortfarande i topp, men Kreta och små genuina grekiska öar kommer starkt, följt av Kanarieöarna och Cypern.

Läs mer om sommarens resor här

 

Sol och bad, bra boende och fina sandstränder står högst upp på listan när svenskarna väljer sina sommarfavoriter.

− Många vill också upptäcka det lokala på resmålet, prova maten och hitta en egen liten strand där man får vara ostörd, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving, och tillägger att även om Kreta och Mallorca sedan länge är populära turistmål finns mycket kvar att upptäcka.

 

− Förutom sol och bad har båda öarna ett brett utbud av aktiviteter och sevärdheter som lockar. Här finns också boende för alla smaker och du kan lätt hitta allt från små mysiga pensionat i genuina miljöer till bra lägenhetshotell och mer lyxiga hotellalternativ, säger Barbro Holmberg.

 

Populära Sunwing Family Resort är också en anledning till att Kreta och Mallorca tillsammans med Cypern och Kanarieöarna är svenska barnfamiljers sommarfavoriter. Här har Ving tillsammans med sina resenärer utvecklat familjekonceptet under många år.

− På alla våra Sunwing-hotell finns stora poolområden och något att göra för hela familjen. För den som vill kombinera semesterlivet med träning finns välutrustade gym och på många av resmålen finns lättillgängliga vandringsleder, säger Barbro Holmberg och tillägger att enkelhet spelar stor roll när vi väljer resmål: − Ving erbjuder resor till flera av våra mest populära resmål direkt från 17 olika avreseorter i Sverige och det är många som uppskattar att kunna resa direkt från sin lokalflygplats, säger Barbro Holmberg.

 

För den som längtar efter lokal och genuin stämning rekommenderar hon att upptäcka den grekiska övärlden, som enligt Vings resepanel kommer starkt i sommar.

− Många par och kompisgäng åker tillbaka år efter år för att få uppleva den grekiska vardagen. Här är livet enkelt. Man kan strosa omkring i sandaler och ta dagen som den kommer, säger Barbro Holmberg.

 

Vilken är din favorit i sommar? Inspireras här!

 

 

FAKTA

Topp 5 – semesterformerna svenskarna föredrar på sommaren*

1. Utomlands med sol och bad: 65 procent

2. Vara på landet/skärgården: 36 procent

3. Bilsemester med många olika stopp: 28 procent

4. Stanna hemma: 24 procent

5. Hälsa på släkt och vänner: 18 procent

* 3 svar möjliga

 

Topp 5 – svenskarnas sommarfavoriter*

1. Mallorca: 37 procent

2. Kreta: 26 procent

3. Små grekiska öar: 24 procent

4. Kanarieöarna: 19 procent

5. Cypern: 17 procent

* 3 svar möjliga

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication