Höj tempot på solsemestern

Träningsresor är hetare än någonsin. Vad sägs om att yoga på Rhodos, löpträna på Gran Canaria eller varför inte träna på Mallorca inför en Svensk Klassiker? Oavsett nivå eller träningsform är semestern ett perfekt tillfälle för att komma i form.

Se Vings träningsutbud här

 

Utbudet av träningsresor är större än någonsin. Men hur ska man hitta rätt resa? Joakim Eriksson, konceptansvarig för Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels hos Ving:
– Det gäller att välja den träningsresa som passar en själv. Det framgår alltid vilken nivå som respektive träningsresa riktar sig emot, säger han.

 

För den som vill ha träning som komplement till lata dagar på stranden kan Joakim Eriksson rekommendera samtliga Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels, som alla har bra gym och som erbjuder SATS gruppträningsklasser flera gånger om dagen.
– Vill man ha större utmaningar kan jag rekommendera Sunwing Alcudia Beach på Mallorca som är vårt första certifierade klassikerhotell, där man bland annat kan träna inför En Svensk Klassiker. Hotellet fungerar utmärkt för att träna cykling, löpning, simning och skidåkning på.

 

Vilka är de mest populära träningsformerna?
– Jag skulle säga att det är vattenaerobics, yoga och crosstraining. Men många efterfrågar också rekommenderade joggingrundor som vi har laddat ner på hotellens webb, säger han och tillägger att även funktionell träning med den egna kroppen kommer starkt:
– Vi erbjuder också flera resmål för den som vill träna cykling eller vill kombinera cykling med annan träning, vilket också är populärt.

 

Joakim Eriksson betonar att man inte behöver vara vältränad för att boka in sig på en träningsresa. Det finns något för alla, exempelvis kom-i-form-resa på Gran Canaria för den som vill boosta sitt välmående eller gå vandringsleder för olika nivåer där man kan njuta av omgivningarna.
– Många som bokar träningsresa hos oss ser det som en start på ett aktivt liv. Huvudsaken är att man väljer en träningsresa som passar ens nuvarande nivå och att man känner sig motiverad.

Boka din träningsresa med Ving här

 

Tips på träningshotell:

Sunwing Alcudia Beach på Mallorca – Klassikerhotell med välutrustat gym och ett brett utbud av aktiviteter som cykling, rullskidor, simning i öppet vatten samt flera bra löprundor i närheten av hotellet samt möjlighet till personlig tränare.

Andra hotell med brett träningsutbud:

Sunprime Waterfront på Mallorca, Sunwing Sandy Bay på Cypern, Sunprime Atlantic View på Gran Canaria – är speciellt bra för att träna löpning, cykling och simning.

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication