”Karibiens kanske billigaste resmål”

Härliga stränder, fantastiska utflykter – och låga priser.
Nu kan Dominikanska republikens norra kust bli ny raket hos Ving.
– Resmålen på den norra kusten är Karibiens kanske billigaste resmål, säger Barbro Holmberg, informatör hos Ving.

Sugen på Dominikanska republiken? Läs mer här

 

Resenärernas intresse för Dominikanska republikens kända resmål, som Punta Cana och Bayahibe, har ökat de senaste åren. Därför satsar Ving på resor till öns norra sida kommande vinter:

– Många bär på drömmen om Karibien och vill väldigt gärna resa dit. Resmålen på den norra kusten är Karibiens kanske billigaste resmål och öppnar möjligheten för fler att kunna resa dit, säger Barbro Holmberg, som menar att den lägre prisnivån redan gett effekt:

 

– Redan de första dagarna, efter att vi öppnade försäljningen fick vi in ett tjugotal bokningar.

 

Precis som brukligt i Karibien är det framförallt vädret och stränderna som lockar vinterfrusna blågula resenärer:

– Stränderna är långa och fina längs hela norra kusten. Oftast är de palmkantade och ger skön skugga, temperaturen i vattnet går sällan under 26-27 grader. De flesta stränderna är långgrunda men det är också lite mer vind och med lite högre vågor på den norra kusten eftersom man där badar i Atlanten.

 

Strandlivet är förstås i fokus i Dominikanska republiken, men för den som vill ha lite omväxling från sol och bad finns alternativ:

– De som bor i Playa Dorada och Cabarete kan enkelt ta lokalbussen, eller en taxi, in till Puerto Plata som är en stad med drygt 300 000 invånare. Där finns såväl varuhus som små butiker och marknader men man kan även besöka fortet San Felipe och åka linbana upp till Mount Isabel de Torres.

 

Ving erbjuder också ett gediget utflyktsprogram, som Holmberg varmt rekommenderar:

– Kanske lockar en tur med Megatruck ut i djungeln eller en spännande forsränning? Avkopplande båtturer med snorkling eller andra kanske vindsurfing och andra vattensporter? En valsafari i vattnen utanför Samanahalvön, dit knölvalarna kommer under årets första månader för att leka, para sig och föda ungar, blir ett minne för livet. Självklart ska man även besöka landets huvudstad, Santo Domingo, som är den äldsta staden i den nya världen.

 

Här hittar du Vings resor till Karibien

 

FAKTA

Prisexempel Karibien


Flyg t/r Stockholm – Puerto Plata med Thomas Cook Airlines Scandinavia, avresa 27 nov 2017. Boende 1 vecka på Viva Wyndham Tangerine VVV+, i ett dubbelrum inklusive All Incusive. 9 975:- /person.

 

Ving flyger med det egna flygbolaget Thomas Cook Airlines Scandinavia från Stockholm varje vecka och från Köpenhamn varannan vecka, direkt till Puerto Plata, i perioden 27 november 2017 – 2 april 2018.

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication