Nå nya drömresemålet Phu Quoc på bara 11 timmar

Den vietnamesiska ön Phu Quoc har med sina vackra stränder, böljande kullar och goda mat seglat upp som ny resefavorit. Med Vings eget direktflyg från Arlanda når du ön på bara 11 timmar.

Titta, så billigt bokar du drömresan till Phu Quoc – klicka här

 

– På Phu Quoc kan man fortfarande uppleva det lokala vardagslivet och de vietnamesiska traditionerna, säger Morten Stausholm, Business Developer Ving/Thomas Cook Northern Europe och Vings tidigare destinationschef i Vietnam.

 

Framför allt är det den långa stranden med det passande namnet Long Beach som lockar besökare. Här ligger hotellen inbäddade i grönska vilket förstärker bilden av den knappt fem mil långa ön som ett tropiskt paradis i Siamviken.
– De flesta av Vings hotell ligger i närheten av Long Beach på den västra sidan av ön. I kombination med de vackra sandstränderna och ett relativt solsäkert klimat är det inte svårt att förstå varför Phu Quoc har blivit ett spännande resmål, fortsätter han.

 

Skulle man mot förmodan tröttna på vita stränder och turkosklart vatten finns det spännande aktiviteter att ägna sig åt. Som att besöka det gamla krigsfängelset på ön, Coconut Prison, eller varför inte fabriken där man framställer öns berömda fisksås Nuoc Nam.
– Ett måste under en semester på Phu Quoc är att besöka skogarna på den norra delen av ön där man kan se mängder av fågelarter och djungelliknande grönska. Passa också på att besöka templen i närheten av Duong Dong, tipsar Morten Stausholm.

 

Den matintresserade bör heller inte missa matmarknaden i staden Duong Dong, som ligger på öns västra sida. Här finns också det besynnerliga fyrtornet Cau Castle och staden har ett livligt folkliv.
– På Phu Quoc är just de lokala upplevelserna det häftiga. Man bör definitivt prova på det imponerande köket som Vietnam har att erbjuda som är både lätt och smakrikt samt billigt.

 

Vietnam har under flera år lockat turister och blivit ett självklart stopp på Asienrutten. Förutom den goda maten finns det mycket att utforska.
– Vietnam är ett väldigt spännande land och vi hoppas att det här ska bli ett land som svenskarna gärna vill upptäcka och återvända till.

 

NYHET: Direktflyg till Phu Quoc – här beställer du resan direkt

 

TIPS

Sakerna du inte får missa i Phu Quoc


– Örundtur där man bland annat får besöka pepparplantager och det gamla krigsfängelset, Coconout Prison, och tempel.

– Matmarknaden i Duong Dong som är både smakrik och billig. Prova fisk och skaldjur som sägs vara landets bästa

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication