Hit reser vi helst under 2017

Reseklassiker med twist, långväga paradisöar och kryssningar.
Här är resmålen som lockar svenskarna sommaren 2017.
– Spanien är mer populärt än någonsin, säger Anna Hagberg, presskommunikatör hos Ving.

Boka sommarens resa redan nu – se priserna här

 

I fjol närmast vallfärdade svenskarna till Mallorca och Kanarieöarna. Och ska man tro statistiken talar allt för att Spanien kommer att toppa bokningslistorna även detta år.

– Klassikerna håller verkligen i sig. Mallorca och Grekland är sommarens stora vinnare, säger Anna Hagberg.
Att just Spanien, som varit turistland för oss nordbor sedan 1960-talet, håller ett så starkt grepp om svenskarna är inte förvånande, menar Hagberg:

– Spanien har allt. Kultur, sol och bad, god mat, vacker natur och en spännande historia. På exempelvis Mallorca har man varit väldigt duktiga att rusta upp hotellen, locka till sig bra restauranger och shopping vilket blivit en fullträff gentemot resenärerna på senare år. Samma trend börjar vi även se på Kanarieöarna och andra delar av Spanien.

 

Strax bakom på topplistan finns den grekiska övärlden, där framförallt Rhodos och Kreta är säkra blågula favoriter:

– Det går trender i allt, men ett som är säkert är att Greklands ställning som turistland står sig. De grekiska öarna är på många sätt sinnebilden för en härlig sommarsemester för många svenskar. Här kan också alla hitta sin favorit, oavsett om man söker de pittoreska och gemytliga lite mindre öarna eller om man hellre vill upptäcka de större öarna och bo på moderna hotell och ha närhet till både stadspuls, shopping och kulturutbud.

 

Men det är inte bara de klassiska sol- och badresmålen som lockar svenskarna i sommar. Även kryssningar har blivit en allt populärare reseform de senaste åren och under sommarhalvåret är det främst Medelhavet som lockar och i synnerhet kryssningar som utgår från Barcelona.

– Allt fler upptäcker kryssningar, vilket är väldigt roligt. Kryssningar är numera väldigt prisvärda och vill man ha flera resor i en och upptäcka mycket både i land och ombord är kryssningar den optimala reseformen. Det bästa av allt är ju att ”hotellet” dessutom följer med på resan, säger Anna.

 

Under sommaren börjar även allt fler svenskar upptäcka Indiska Oceanens paradisöar, som Seychellerna, Maldiverna och Mauritius. Allt fler har nämligen råd att uppfylla drömmen om de vykortsvackra vita stränderna med turkost vatten kantade av palmer:

– Nu när fler flygbolag satsar på flygningar till Indiska oceanen pressas både priserna ner och det blir lättare att ta sig dit,Det är väldigt roligt att svenskarna börjar få upp ögonen för den här delen av Asien.

 

VINGS MEST BOKADE RESMÅL SOMMAREN 2017

1.       Mallorca
2.       Rhodos
3.       Cypern
4.       Kroatien
5.       Kreta

 

Vilken är din favorit i sommar? Här bokar du solresan direkt

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication