Så upptäcker du London tillsammans med barnen

Närmast perfekt för både barn och vuxna.
Så beskriver Patrik Marklund, produktchef hos Ving, London.
– Det är en gigantisk stad med ett otroligt bra utbud, och trots storleken är det ändå väldigt enkelt att ta sig runt både till fots och med tunnelbanan, säger han.

Läs mer: Boka vårens resa till London

 

Säg London och de flesta tänker förmodligen på weekendresor, shopping och klassiskt pubhäng. Men staden lämpar sig även utmärkt som resmål med barnen.

– Jag brukar säga att London är som ett gigantiskt skafferi med massor av råvaror, det handlar framförallt att sätta ihop det till en helhet. Det är bara din egen fantasi och ambitionsnivå som sätter ribban. Det är bara New York som kan matcha London i bredden, säger Patrik Marklund.

 

Utbudet av roliga aktiviteter för både barn och vuxna är sannerligen enormt i London, med allt från Harry Potter-studion och Madame Tussauds till den berömda leksaksaffären Hamley´s. Marklund rekommenderar att man i god tid planerar med barnen vilka ställen som ska besökas.

– Frågar du mig så hinner man inte med mer än en stor aktivitet per dag. Annars blir det bara stressigt med transporter från en plats till en annan. Ett bra upplägg är att inleda dagen med en aktivitet så kan man vara lite mer spontan på eftermiddagen, säger Marklund.

 

Han tipsar även om att många större attraktioner erbjuder ”gå-förbi-kön”-biljetter, som förvisso är dyrare – men som sparar tid:

– Att åka på semester och stå många timmar i kö verkar ju väldigt tråkigt, framförallt om man har barnen med sig. Då kan det helt klart vara värt att lägga en extra slant på en biljett för att få det så smidigt som möjligt. Vad tycker du att man ska uppleva med barnen i London?

– Gå på Premier League! Det är en häftig upplevelse att gå på en fotbollsmatch, med stämningen runt om och möjligheten att se några av världens bästa spelare.

 

En annan fördel med att upptäcka Londons sevärdheter tillsammans med barnen är språket och möjligheten att smidigt ta sig runt – tack vare den väl utbygga tunnelbanan:

– Bra kommunikationsmedel är jätteviktigt, det skapar en trygghet eftersom det är ett så smidigt sätt att upptäcka staden på. Vi kan också göra oss förstådda på engelska, vilket också är en trygghet. Det är skillnad mot exempelvis Rom, där många inte pratar engelska. Språket gör att man kan göra sig förstådd på ett helt annat sätt och känna sig som en ”local”.

 

Resa med barn – läs mer här

 

Fem saker att upptäcka tillsammans i London

 

Madame Tussauds

Klassiskt vaxkabinett som numera är en av stadens största turistmagneter. Mängder av kändisar har avbildats här genom åren. Här rekommenderas starkt att köpa biljetter i förväg!

 

London Eye

Det 170 meter höga pariserhjulet vid Themsens södra ger en storslagen utsikt över staden, ett bra sätt att ”pricka in” flera sevärdheter från luften i ställe för till fots.

 

The Making of Harry Potter

I Warner Bros-studion får besökarna följa med bakom kulisserna där de berömda filmerna spelades in. Studion ligger en bit norr om centrala London och biljettbokning rekommenderas starkt.

 

British Museum

Häpnadsväckande stort museum som på ett underhållande sätt visar upp mänsklighetens historia. En guidad tur tar 2 timmar och 30 minuter, men är väl värd tiden.

 

Hamley´s

En av världens största leksaksaffärer, med anor från 1760 – vilket gör den till världens äldsta. Sju sprängfyllda våningar med leksaker kan aldrig bli tråkigt. Varuhuset har över fem miljoner besökare årligen.

 

AB Dagens Nyheter
Ansvarig utgivare: Peter Wolodarski
Produktion: Wasp Communication