Hela denna artikel är en annons från Volkswagen

Volkswagen elektrifierar Sverige

Publicerad 3 juli, 2017

Under Almedalsveckan på Gotland är det många som pratar om framtiden. Volkswagen har gått ett steg längre och visar upp vad som komma skall med den visionära konceptbilen I.D. för första gången i Norden. Samtidigt lanserar Volkswagen en annan satsning på eldrift: De som köper en ny laddbar bil från Volkswagen får en laddbox med standardinstallation.

Man kanske tänker på en konceptbil som något häftigt och dyrt som endast visas på de mest exklusiva bilmässorna runt om i världen. Men med Volkswagens I.D. är det tydligt att man har ett större syfte.

Den visionära konceptbilen I.D. finns idag bara i ett enda exemplar i hela världen men kommer att börja säljas år 2020 och ha en räckvidd på upp till 60 mil. Bilen är på många sätt unik med intuitiva reglage som Volkswagen Digital Cockpit (3D), Eyetracking och AR Head-up Display. Den är givetvis helt eldriven och självkörande. Det är den första Volkswagen-modellen som är byggd med den nya arkitekturen ”Modular Electric Drive Kit” (MEB).

Volkswagen I.D. ska inte vara dyrare än en dieseldriven Golf. Målet är nämligen att göra eldriften tillgänglig för de breda massorna. Likt Volkswagen Golf, som skapade den egna Golf-klassen, vill I.D. leda omställningen till eldrift.

Under Almedalsveckan visas bilen för första gången i Norden.
– Vi har inte råd att låta eldrift vara något som är förbehållet få. Målet är att ge så många människor som möjligt tillgång till eldrift. Här i Almedalen hoppas vi kunna inleda en konstruktiv diskussion om vad som kan göras för att underlätta att elbilen blir en möjlighet för folket, kommenterar Sten Forsberg, Chef Volkswagen Personbilar.

Läs mer om satsningen och hitta Volkswagen kompletta elbilsutbud här.

Sedan 2009 har Volkswagen VARTA Microbattery Research Company forskat och vidareutvecklat batteritekniken, vilket resulterat i batterier som idag håller mer än 8 år eller 16 000 mil. Garanterat. Och utvecklingen fortsätter.

Utmaningen att elektrifiera den svenska bilflottan ska inte underskattas. Därför vill Volkswagen även satsa på den infrastruktur som behövs för att elbilen ska fungera.
– Det finns en plats dit alla bilar återvänder och det är hem. Därför behövs bra möjligheter att ladda bilen hemma. Det vet vi av erfarenhet från de kunder som redan kör eldrivna Volkswagen. Genom initiativet Volkswagen elektrifierar Sverige kommer vi därför att ge alla som köper en ny laddbar Volkswagen en kostnadsfri laddbox med installation, säger Sten Forsberg.

Värdet uppgår till totalt cirka 17 000 kronor. Det gör valet mellan eldrift och andra alternativ betydligt enklare. Satsningen pågår till årets slut 2017.
– Det handlar om grundläggande infrastruktur för att få fler att välja eldrift. Laddboxen har även många fördelar. Laddningen blir säkrare och snabbare, ungefär dubbelt så snabbt som via ett vanligt vägguttag. Man får också en väldigt bra uppföljning av sina elkostnader, där man kan särskilja vad som går till bilen och vad som går till resten av hushållet, avslutar Sten Forsberg. Läs mer om satsningen och hitta Volkswagen kompletta elbilsutbud här.

Läs mer om satsningen och hitta Volkswagen kompletta elbilsutbud här.